Hatásmérés Meetup Budapest - 2016. május 19. ⋆ Civilsupport
7021
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-7021,page-child,parent-pageid-7428,mkd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,enable_full_screen_sections_on_small_screens,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Hatásmérés Meetup Budapest – 2016. május 19.

2016. május 19.

Miről szól a társadalmi hatásmérés?

A társadalmi hatásmérés célja, hogy társadalmi ügyekben pozitív változást elérni kívánó szervezetek (legyenek civil szervezetek, azokkal együttműködő vállalatok, vagy akár állami, önkormányzati szereplők) megtervezzék, nyomonkövessék, és bemutassák, hogy az általuk végzett tevékenység következtében milyen pozitív változás történik a célcsoport tagjainak hétköznapi életében.

A társadalmi hatásmérés Nyugat Európában is viszonylag fiatal terület, Magyarországon pedig kifejezetten gyerekcipőben jár.

Hatásmérés Meetup Budapest

Néhány vállalat, civil szervezet és szakértő összefogásával szeretnénk ezen változtatni, és minél szélesebb körben elterjeszteni a hatás fókuszú gondolkozást, és a társadalmi hatásmérést Magyarországon.

Ezért szervezzük meg az első Hatásmérés Meet-Upot.

Az esemény célja a téma iránt érdeklődők aktivizálása, ötletek, együttműködési lehetőségek generálása, és a hazai társadalmi hatásmérő közösség megteremtése.

7 + 1 rövid, gondolatébresztő előadással készülünk, és elég idővel a témával kapcsolatos eszmecserére.

Időpont és helyszín

2016. május 19-én 9 és 12 óra között

Impact Hub Budapest, Ferenciek tere 2.

Program: hatásmérés módszerek és gyakorlati alkalmazásuk

9.00 – 10.20: rövid prezentációk

 • Hol tart ma Magyarországon a társadalmi hatásmérés? Vállalati és civil felmérés eredményei  – Lévai Gábor ügyvezető – Civil Support Nonprofit Kft.
 • “Amit nem tudunk mérni, azon nem tudunk javítani” – Kojnok Valéria – Magyar Adományozói Fórum
  A vállalatok támogatásainak, azaz társadalmi befektetéseinek mérése és stratégiai menedzsmentje a London Benchmarking Group keretrendszere segítségével.
 • Impact fókusz – hogyan változik valójában az érintettek élete a hétköznapokban? – Lévai Gábor – ügyvezető – Civil Support Nonprofit Kft.
  A Theory of Change módszertan segítségével – fordítva ülve a lóra – hidat építünk a hosszú távú pozitív változás és a megoldandó társadalmi probléma között. “Ha visszafelé simítunk végig egy csiszolt fán, a legkisebb szálkát is megtaláljuk”.
 • Hatásmérés a KPMG Valós Érték módszertanával  – Kraft Anikó – KPMG Tanácsadó Kft.
  A KPMG Valós Érték módszertana segítségével a szervezetek a fő döntéshozók, befektetők számára is érthető módon számszerűsíthetik gazdasági, környezeti és társadalmi hatásaikat. Ezek alapján a vállalatok olyan lehetséges beruházásokat és intézkedéseket azonosíthatnak, amelyekkel növelni tudják társadalmi hasznosságukat
 • A Valós Érték módszertan alkalmazása  – Martin de Jong – Sustainable Business manager – Vodafone Holland (Angol nyelvű előadás)
 • A London Benchmarking Group módszertan alkalmazása – Markovics Emma – kommunikációs szakértő MOL csoport
 • Hatásmérés első lépései civil szervezeteknél – Galambos Rita – Demokratikus Ifjúságért Alapítvány
 • + 1: Global Value Exchange 2.0 – Ben Carpenter – Social Value International

10.20 – 10.40: kávészünet

10.40 – 12.00: networking

Képek az eseményről

Legyél képben!

Rendszeresen teszünk közzé híreket saját és külső pályázatokról, képzésekről, nonprofit szektort érintő kérdésekről.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben a lehetőségekről!

Korábbi hírleveleink

Név

Szervezet neve

Email cím

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.