Donoroknak ⋆ Civilsupport
7629
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-7629,mkd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,enable_full_screen_sections_on_small_screens,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Civil szervezetek fenntarthatóságát erősítjük

 

A Civil Support Nonprofit Kft. a magyar piacon egyedülállóan komplex, innovatív szolgáltatásokkal és szaktudással arra specializálódott, hogy civil szervezetek fenntarthatóságát, társadalmi beágyazottságát és hatását növelje.

Módszertanunk: a kísérés

Az elmúlt 4 évben több, mint 100 civil szervezetnek nyújtott képzési, tréning, szervezetfejlesztési, stratégia alkotási és különböző operatív szolgáltatásaink tapasztalatai alapján alakítottuk ki egyedi megközelítésünket, a kísérési koncepciót.

A társadalmi célú szervezetek Magyarországon általában kevés erőforrással rendelkeznek küldetésük megvalósításához, és a rendelkezésükre álló humán kapacitás a szakmai tevékenységre fókuszál. Ez azonban kevés ahhoz, hogy egy társadalmi ügyben tartós pozitív változás történjen.

Míg a fenntarthatósághoz az említett 7 + 2 területen, a társadalmi hatás kifejtéséhez 3 szinten kell a szervezetnek jól működnie:

  • vezetői,
  • szervezeti
  • és az érintettekkel való kapcsolat szintjén.

Kísérési szolgáltatásunkkal ezért egyszerre biztosítjuk a szükséges vezetőfejlesztést, és a szervezetből hiányzó szaktudás és képességek pótlását, rugalmas és költséghatékony módon.

Diagnózis – hatásmérés

Az együttműködés elején a CIKE modell alapján kérdőíves és mélyinterjús módszerrel diagnosztizáljuk a vezető és a szervezet helyzetét – jelen esetben a társadalmi beágyazottságra, és az ehhez kapcsolódó területekre fókuszálva.
A diagnózist megismételjük a projekt végén is, így mérni tudjuk a projekt hatását, nem sak a projekt indikátorok teljesülése, hanem a társadalmi beágyazottsághoz kapcsolódó más területeken elért változások vonatkozásában is.

Havi rendelkezésre állás

Minden kísért szervezetnek kijelölt kapcsolattartója van, aki koordinálja az együttműködést.
Az egyes szervezetekkel a saját projektjükhöz illeszkedően az első konzultációk során részletesen megtervezzük a szükséges szakértői közreműködést. Ez történhet személyes konzultációk, egyéni, vagy csoportos készség-, képességfejlesztés, szakmai work-shopok, vagy éppen külső partnerekkel való találkozók formájában. Emellett folyamatos támogatást biztosítunk a kisebb kérdések telefonos, vagy e-mail-ben történő megválaszolásával.

Alkalmazott módszertanok

Módszertani megközelítésünket a társadalmi célú szervezetekre vonatkozó, 7+2 pillére épülő fenntarthatósági modellünkre, a Theory of Change módszertanra, és a Business Modell Canvas NGO verziójára alapozzuk.

Egyéni és közös munka

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a projektfejlesztés sokkal eredményesebb, ha kombináljuk a több szervezetnek egyszerre tartott work-shopokat a szervezetenkénti tanácsadással, a coaching jellegű konzultációkkal és az önálló munkavégzéssel.

A Civil Support Nonprofit Kft. közhasznú szervezet, 2012-ben professzionális szolgáltató cégek hozták létre a magyar társadalmi célú szervezetek fenntarthatóságának, és ezáltal mérhető pozitív társadalmi hatásának növelésére. 14 munkatársunkkal, és mintegy 30 külsős szakértőnkkel egyedülálló szaktudással és kapacitással rendelkezünk ezen a területen.

Tagjai, és egyben magyarországi munkacsoportvezetői vagyunk a Social Value Internationalnek, amely a társadalmi hatásméréssel foglalkozó legnagyobb nemzetközi szakmai szövetség. 2014-ben 3 hazai civil szervezetfejlesztővel hoztuk létre a Civil Kerék hálózatot, amely társadalmi célú szervezetek fenntarthatóságának kutatásával, módszertan fejlesztésével, és országos fenntarthatóság fejlesztési projektek lebonyolításával foglalkozik.

A Civil Support és szerződött partnerei országos szinten több, mint 40 fős, a társadalmi célú szervezetek működését ismerő, gyakorlott szakember gárdával rendelkeznek.

Szakértői területek: kommunikáció, PR, marketing, kutatás, webfejlesztés, SEO, informatikai rendszerek, coaching, szervezetfejlesztés, HR, adózás, számvitel, non-profit, munka- és adójog, pénzügyi tervezés, üzleti modellezés, vállalati és önkormányzati kapcsolatok.

Együttműködéseink

Erste Foundation NGO Academy

Az Erste Alapítvány 2013-ban indította el az általa támogatott közép-kelet európai civil szervezetek és társadalmi vállalkozások számára menedzsment akadémiáját, amelynek regionális programjait helyi partnerek segítségével valósítja meg.
A 2014/2015-ös programban társadalmi hatásmérés, 2015/2016-ban leadership témában tartottak szakértőink egy-egy kétnapos, gyakorlat orientált work-shopot, amelyen mindkét alkalommal több, mint 10 civil szervezet vezetői vettek részt.

Open Society Foundations Europe – Technical Assistance program

A Budapesti Nyílt Társadalomért Alapítvány 2015-ben hírdette meg az általa támogatott szervezetek számára Technical Assistance programját, amelynek keretében a civil szervezetek választhattak egy-egy projekthez szolgáltató partnert a programban közreműködő szakértők közül.
A program során a legtöbb szervezet a Civil Supportot választotta partneréül, így 8 civil szervezetnél végeztünk komplex fejlesztési tevékenységet, a pénzügyi-számviteli működés fejlesztésétől a stratégia alkotáson át a társadalmi hatásmérés bevezetésén keresztül a kommunikáció fejlesztéséig és kampánymenedzselésig számos területen.

``Szakmai felkészültség, szervezetközpontúság, a legújabb szervezetfejlesztési módszerek alkalmazásának képessége. Talán ezek jellemzik legjobban a Civil Support munkáját. Együttműködésünk során korrekt partnert ismertem meg bennük, akik kis és nagyobb szervezetekkel egyaránt képesek sikeresen együttműködni, és megtalálni azokat az egyedi sajátosságokat, fejlesztési pontokat, melyek hatékonyabbá tehetik az adott civil szervezet munkáját.``<br /> - Nizák Péter, projektigazgató, OSIFE

Legyél képben!

Rendszeresen teszünk közzé híreket saját és külső pályázatokról, képzésekről, nonprofit szektort érintő kérdésekről.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben a lehetőségekről!

Korábbi hírleveleink

Név

Szervezet neve

Email cím

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.