Projektfejlesztés, vállalati kapcsolatok ⋆ Civilsupport
7733
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-7733,mkd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,enable_full_screen_sections_on_small_screens,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Projektfejlesztés, vállalati kapcsolatok

Felmérésünk szerint a nagyvállalatok többsége támogatná civil szervezetek társadalmi célú projektjeit. Másik oldalról számos civil szervezet keresne hosszú távra vállalati partnert, támogatót.

A szándék közös, a lehetőségek végtelenek, mégsem annyira gyakoriak a vállalati-civil együttműködések. Projektfejlesztési szolgáltatásunkkal a két szektor együttműködési kihívásait hidaljuk át.

Suhajda AttilaSuhajda Attila
tanácsadó, vállalati kapcsolatok

„A legtöbb vállalat szeretne aktívabban bekapcsolódni társadalmi ügyek megoldásába, és
elsősorban tevékenységi területén pozitív hatást kifejteni.”

Tedd érthetővé és vonzóvá a tevékenységed egy vállalati partner számára.

A civil-vállalati együttműködésekben két nagyon eltérő kultúrájú szektor találkozik – sokszor közös célokkal, de elétrő megközelítésekkel, szempontrendszerekkel. A jó projektötletek, a kölcsönös együttműködési szándék a tapasztalatok alapján ritkán elégséges az együttműködés létrejöttéhez.  A megfelelően előkészített projektek és egymás szempontjainak megértése a sikeres vállalati-civil együttműködések kulcsa.

Vállalati oldalról érkezett munkatársainkkal ebben úgy tudunk segíteni, hogy a civil szervezetek projektjeit “lefordítjuk”, közvetítjük a vállalati partner számára, miközben a civil szervezetek sajátos igényeit is figyelembe vesszük, az üzleti szféra szempontjából fejlesztésre szoruló oldalaikat megerősítjük.

A cél minden esetben egy mindkét fél igényeinek megfelelő, kimutatható társadalmi hatással bíró együttműködés létrehozása.

Szerepünk a hídépítés

Minden projekt és együttműködés egyedi, de legtöbbször a következő pontokon van szükség fejlesztésre vagy támogatásra:

  • Projektfejlesztés. A többnyire ötletfázisban érkező projekt kibontása, felépítése kész, akár operatív szintű projekttervig.
  • A vállalati partner vagy donor szempontrendszerének elemzése. Milyen tevékenységű, CSR-elkötelezettségű partnert érdemes megkeresni? Hogyan kapcsolódhat a projekt a partner üzleti céljaihoz? Milyen hatást, eredményt hozhat a projekt, és ezt miben lehetne megmutathatóvá (mérhetővé) tenni?
  • Lehetséges partnerek körének kijelölése. Kiket érdemes megkeresni az adott projekttel?
  • A projekt kommunikációja, prezentációja. Pitching tréninggel segítjük a felkészülést, amelynek során a szervezet kidolgoz egy “vállalat-kompatibilis” prezentációt, és készségszinten begyakorolhatja a projekt tömör, velős, hatásfókuszú bemutatását.
  • Az együttműködés kereteinek kidolgozása. Milyen vállalati sztenderdeknek, elvárásoknak kell teljesülniük? Átláthatósági, működési feltételek, hatásmérés és indikátorok…
  • “A szervezet mint szolgáltató” – a for-profit szektorral való együttműködés feltételezi, hogy a szervezet képes szolgáltatói attitűddel is gondolkozni a saját tevékenységéről.

A szervezeti fejlesztéstől függetlenül a vállalati döntéshozók felé is kommunikáljuk a civil szempontokat, kétfelől építve a hidat az együttműködések felé.

Így kapcsolódhatsz

Kétféle formában nyújtunk partnerközvetítési szolgáltatást civil szervezeteknek.

Projektfejlesztés és -tervezés képzés, pitching tréning

Komplex, 3 hónapos folyamatban vesszük végig a sikeres vállalati együttműködéshez, partnerkereséshez szükséges ismereteket, felmérve egyúttal a résztvevő szervezet adottságait, lehetőségeit is.

Ezután ötletgenerálás, fejlesztés következik, a résztvevők kész, kidolgozott projekttervvel zárják a képzést, amellyel akár ők maguk, akár a mi közvetítésünkkel kereshetnek partnereket.

Pályázat útján

Konkrét vállalati partnerek megbízása alapján pályázatot írunk ki szervezeti projektek számára. A kiválasztott projektek a képzéshez hasonlóan fejlesztési folyamaton mennek keresztül.

A pályázatok előnye, hogy kezdettől fogva ismertek a vállalati partner szempontjai, így nagyobb az esélye a sikeres együttműködési megállapodásnak.

+1: saját projekt fejlesztése

Várjuk a megkeresésedet akkor is, ha képzéstől, pályázattól függetlenül van olyan projektötleted, amelyet szeretnél akár saját megvalósításra, akár vállalati partnerségre alkalmassá fejleszteni.

Aktuális képzéseink indulásáról és pályázatainkról legbiztosabban hírlevelünkből tájékozódhatsz. Iratkozz fel, hogy időben értesülj a lehetőségekről!

Érdekelhet még…

A vállalati támogatók megszólítása a forrásteremtés (fundraising) kérdéskörébe is tartozik. Kiket, hogyan, mivel érdemes megkeresni?

Kérdésed van?

Projektfejlesztéssel, szolgáltatásfejlesztéssel, üzletimodell-készítéssel kapcsolatos kérdésekkel, megkeresésekkel bármikor fordulhatsz hozzánk.

Írj nekünk!

Olvasnál még? Nézd meg “civil-vállalati kapcsolatok” témájú írásainkat a blogon!

Együttműködések, amelyekre büszkék vagyunk

Legyél képben!

Rendszeresen teszünk közzé híreket saját és külső pályázatokról, képzésekről, nonprofit szektort érintő kérdésekről.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben a lehetőségekről!

Korábbi hírleveleink

Név

Szervezet neve

Email cím

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.