Vállalati-civil kapcsolatok, CSR-partner közvetítése, fejlesztése ⋆ Civilsupport
7627
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-7627,mkd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,enable_full_screen_sections_on_small_screens,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Hatásteremtő CSR
felkészült civil partnerekkel

Már nem a CSR léte a kérdés, hanem az, hogyan működik. Értékteremtően? Fenntarthatóan? A vállalat tevékenységéhez illeszkedve?

Vállalati-civil együttműködéseket építünk, amelyek mindkét fél számára értékteremtőek, fenntarthatóak, és egy társadalmi ügyben pozitív változást képesek létrehozni. Felkutatjuk és fejlesztjük azokat a civil partnereket, akik illeszkednek a vállalati alaptevékenységhez, célokhoz, értékekhez, és hosszú távú, hatásteremtő együttműködésre képesek.

Civil szervezetek projektjeit fejlesztjük, felkészítjük őket az együttműködésre

A lehetséges civil partnerek projektfejlesztési képzésen mennek keresztül, ahol a projekt fenntarthatóságát, hatásteremtő képességét erősítjük, a szervezet pedig megismerheti az üzleti, támogatói szempontokat.

A vállalati profil, CSR stratégia alapján ajánlunk partnert

Egy CSR együttműködésnek üzleti szempontból is meg kell állnia a helyét. A célunk, hogy az alaptevékenységhez és a CSR-területekhez illeszkedő együttműködések jöjjenek létre.

Segítjük az együttműködést, a szektorok közötti megértést

Az üzleti és a nonprofit szempontok között is otthon vagyunk, így segíteni tudunk az eltérő megközelítések összehangolásában - ez az egyik kulcsa az együttműködés sikerességének.

Egyéni igények alapján toborzunk és közvetítünk

A projektek toborzásához mintegy 300 civil szervezettel vagyunk közvetlen kapcsolatban, és további kétezret tudunk megszólítani.

Mérjük a civil partnerprojektek társadalmi hatását

A fejlesztési folyamatba beágyazzuk a projekt társadalmi hatásmérését. Egyértelmű lesz, hogy a projekt milyen változást akar elérni, miben fogja mérni és megmutatni ezt.

Támogatást nyújtunk a CSR-programmenedzsmentben

Közhasznú szervezetként közreműködve adminisztratív segítséget tudunk nyújtani (pl. az eszközbeszerzésben), de programok teljeskörű lebonyolítását is végezzük.

Civil partner közvetítése, fejlesztése: projektfejlesztés képzés

Projektfejlesztés képzésünk célja, hogy fenntartható, jól kommunikálható projektek jöjjenek létre, amelyek mögött vállalati partnerségre felkészült, stabil civil szervezetek állnak. Az ismételten megtartott képzések által egyre nő a vállalati partnerségre kész szervezeteknek és projekteknek a száma.

Megalapozzuk a projektek fenntarthatóságát

A képzés során minden projekthez üzleti modell készül.

A fejlesztésbe beágyazzuk a projektek társadalmi hatásmérését

Ez a támogató számára egyértelművé teszi, hogy milyen projekt mellé áll, milyen eredményt várhat tőle, és segíti az eredményorientált projektkommunikációt.

Pitching tréning

Pitching tréning keretében felkészítjük a szervezeteket arra, hogy hatékonyan és vonzóan tudják tolmácsolni az üzeneteiket.

A képzések pitching eseménnyel zárulnak, a szervezetek a projekteket a megbízó vagy meghívott vállalati partnerek számára mutatják be.

Nemcsak összekötünk a lehetséges partnerekkel. Végig jelen vagyunk, hogy az üzleti és nonprofit szereplők szempontjait segítsünk egymás nyelvére lefordítani, az együttműködésbe beépíteni.

Civil partnerek fejlesztése egyedi igény alapján

A nyílt képzések mellett egyedi igények alapján toborzott résztvevők számára is szervezünk képzést.

Ebben az esetben a CSR célkitűzéseknek megfelelő pályázatot írunk ki. Mintegy 300 civil szervezettel vagyunk aktív kapcsolatban, és további kétezret tudunk megszólítani. A beérkező projekteket szűrjük, és már csak a támogatásra esélyesek kezdik el a projektfejlesztési folyamatot.

Ha növelnéd a partnertalálás valószínűségét, válaszd ezt a lehetőséget!

Referenciák

Projektfejlesztés, civil fenntarthatóság erősítése, képzések
Képzés a European Patients’ Forum (EPF) tagszervezetei számára

Az EPF ernyőszervezet Capacity Building Programjának magyarországi megvalósítójaként 2015-ben kilenc magyarországi betegszervezetnek tartottunk féléves projektfejlesztés és pitching képzést. A pitching eseményen jelenlevő vállalatok – gyógyszergyárak, bankok, egészségügy iránt érdeklődő más vállalatok – részéről 4 együttműködési szándékot jeleztek közvetlenül a projektek bemutatása után, és további egyezségek lehetősége is körvonalazódott.

Társadalmi Innováció pályázat: projektfejlesztés

2014 őszén a Kreater Társadalmi Innovációs Műhellyel közösen szerveztük meg és bonyolítottuk le a társadalmi innovációról szóló kampányunkat és pályázatunkat. A mintegy 170 pályázatból 10 ötletet és csapatot választottunk ki, akik egy hónapos intenzív képzés során dolgozták ki projektjeiket, majd egy záró pitchingeseményen 8 vállalati partner előtt prezentáltak.

Magnet Bank – Civil Reggeli

Képzéssorozat a civil szervezetek fenntarthatóságának megerősítéséért

Erste Foundation – NGO Academy

Hatásmérés és leadership képzés civil szervezeteknek

OSIFE

Civil Assistance program keretében 8 szervezet fejlesztése

Civil partnerstratégia fejlesztése

Felmérésünk szerint a legtöbb vállalat elkötelezett a CSR-tevékenységben, egy jelentős részük pedig nyitott a civil együttműködésekre, vagy aktívan keresi a támogatható projekteket. A fejlesztési szándék ellenére a CSR-tevékenység sokszor mégis megmarad az alkalmi adományozás szintjén. Ha vannak is meghatározott támogatási területek, a civil partnerek, projektek kiválasztására, a támogatási vagy partnerstratégia kidolgozására már ritkán vannak irányelvek, emberi erőforrás és szaktudás.

Ha javítanátok a CSR-gyakorlaton, vagy kifejezetten civil partnerségeket építenétek, de nincs idő, tér a kísérletezésre, tanácsadás keretében tudunk segíteni, például a következő területeken:

  • Elsőként, ha szükséges, a vállalati profilhoz illeszkedő CSR-területek azonosítása. Milyen társadalmi ügyeket, területeket lehetne illeszteni az iparághoz, alaptevékenységhez, vállalati értékekhez, rendelkezésre álló erőforrásokhoz?
  • Támogatási gyakorlat fejlesztése, támogatási policy kialakítása: milyen feltételeknek kell egy civil partnernek megfelelnie, hogyan születik meg egy támogatási döntés?
  • Civil partnerstratégia kialakítása
  • Megfelelő támogatási formák azonosítása: Szponzoráció? Önkéntesség? Tudásalapú (pro bono) önkéntesség? Melyik alkalmazható legjobban az adott körülmények között?
Nálatok mi a gyakorlat?

Milyen irányba lépnétek tovább? Milyen megoldásokat vennétek át? Mi okoz nehézséget?

Mi bármikor nyitottak vagyunk egy konzultációra.

programmenedzsment

CSR programmenedzsment

Operatívan és adminisztratívan közreműködve is tudjuk segíteni a projektek lebonyolítását. Közhasznú szervezetként közreműködve adminisztratív segítséget tudunk nyújtani az eszközbeszerzésben, de teljes programmenedzsmentet is végzünk (pl. egy önkéntesnap szervezése, fogadó szervezetek felkutatása, előkészítése, esemény lebonyolítása).

Velük dolgozunk
  • IT Services Hungary
Startup Stock Photos

Vállalati önkéntesség, tudásalapú önkéntesség

Támogatást nyújtani a munkatársak közreműködésével is lehet, ráadásul ezzel erősíted a saját csapatodat is. Akár egy egyszeri önkéntesnapról, akár egy összetett pro bono projektről legyen szó,  ugyanúgy felkutatjuk számotokra a megfelelő partnerszervezeteket, és igény szerint kreatív ötleteléssel segítünk fejleszteni a programot.

Velük dolgozunk
  • Celanese Hungary Kft.
open space

Open Space konferencia szervezése: Ismerd meg a lehetséges partnereidet!

Ismered azokat az aktív szereplőket, akik a CSR-tevékenységetekhez kapcsolódó ügyekben tevékenyek? Ha még nem, találkozzatok közvetlenül, falak nélkül egy egynapos Open Space rendezvényen!

Egy Open Space-en azonos területen (pl. környezetvédelemben) működő, de eltérő hátterű szereplők jönnek össze – civilek, cégek, sajtóképviselők, érintettek. A résztvevők alulról építkező, intenzív workshop-láncban összesítik a tapasztalataikat, és a különböző nézőpontok találkozásából innovatív ötletek, együttműködések egész sora származhat.

Az Open Space a kapcsolatteremtés és váratlan találkozások helye. Ismerd meg közvetlen formában a lehetséges partnereidet!

Referencia
  • Open Space szervezése a Magnet Bankkal és 5 további szervezettel együtt “Civil szervezetek fenntarthatósága” témában. Az eseményen mintegy 80 résztvevő vett részt, ebből több, mint 20 vállalati képviselő.

Szakértőink, tanácsadóink

Lévai Gábor

projektfejlesztés, üzleti modell készítés, hatásmérés

Suhajda Attila

civil-vállalati kapcsolatok, matchmaking

Nyári Juli

PR, projektkommunikáció, pitching felkészítés

Ambrus Noémi

szervezetfejlesztés, projektfejlesztés

Nagygyörgy András

kreatív projekttervezés

Átvesszük a nehezét

Közvetítési, partnerfejlesztési és programbonyolítási szolgáltatásaink célja, hogy a CSR-re fordítható erőforrások a lehető legnagyobb hatást elérve hasznosuljanak, miközben a támogató részéről nem igényelnek sokkal több erőforrást és figyelmet.

Szívesen mondanánk többet a lehetőségekről. Érdekelnek a részletek? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Írj nekünk!

Legyél képben!

Rendszeresen teszünk közzé híreket saját és külső pályázatokról, képzésekről, nonprofit szektort érintő kérdésekről.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben a lehetőségekről!

Korábbi hírleveleink

Név

Szervezet neve

Email cím

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.