TÁRSADALMI HATÁSMÉRÉS ⋆ Civilsupport
6280
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-6280,mkd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,enable_full_screen_sections_on_small_screens,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Kísérés

Civil szervezet vezetője vagy? Kísérési szolgáltatásunk során legalább fél évig nyomon követjük a szervezeted útját, és a nálunk összegyűlt átfogó civil és vállalati szaktudással támogatunk a vezetői szereppel és a szervezet fenntartható működésével kapcsolatos kihívásokban.

civilsupport-munkatarsak-foto-levai-gabori-110x110 copyLévai Gábor
közgazdász, coach

Talán a legnagyobb változás, amit okozhatunk egy vezetőben, hogy elhiszi: tényleg létre lehet hozni azt a hosszútávú hatást, amit megálmodott, és ezen az úton mindig meg fogja kapni a szükséges támogatást, ha elég jól figyel, hogy ezek honnan jöhetnek.

CTA. Kérdezz, írj, miben segíthetek!

Egy szervezet vezetőjeként valószínűleg nem az a legjellemzőbb tapasztalatod, hogy a dolgok flottul mennek, a szükséges erőforrások rendelkezésre állnak, a célok világosak, és minden adott a küldetés teljesítéséhez. Sokkal inkább azt érzed, hogy kőfalakat kellene odébb tolni a napi működés és erőforrások biztosításához, és legalább két lépéssel vagytok lemaradva a feladatokhoz képest. A túlterheltség, rosszabb esetben a tehetetlenség érzése kezd eluralkodni a munkatársak között, vezetőként pedig sokszor egyedül maradsz az igazán kemény döntések meghozatalában. Az is lehet, hogy a nagyon céltudatosan építkező kevesek közé tartozol, világosan látod magad előtt az elérni kívánt szép jövőhöz vezető utat, és azt is, hogy ehhez néhol kevés a jelenleg elérhető forrás vagy szaktudás, esetleg a vezetői készségeidben szeretnél megerősödni.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Kísérési szolgáltatásunkat ezekre a helyzetekre találtuk ki. A kísérés célja, hogy a vezetőt szakmailag és vezetői coaching keretében személyesen is támogassa, a szervezetnek pedig segítsen kialakítani a hosszú távon fenntartható működés kereteit. Ehhez minden szükséges szaktudást, mentorálást megadunk oly módon, hogy a kísérési időszak végére a szervezet önállóan is képes legyen továbbvinni a közös építkezés eredményeit. Mit jelent ez a gyakorlatban? A kísérésben a szervezet egy dedikált kapcsolattartóval dolgozik a munkatársaink közül, aki a megállapodás szerinti havi óraszámban követi a szervezeti kérdéseket, történéseket, és szükség esetén bekapcsolja a folyamatba azokat a szakértőinket, akiknek a tudására, tapasztalatára az adott helyzetben leginkább szükség van.

A szervezet fenntarthatóságának megerősítésével

Fokozatosan felépülő, de teljes formájában legalább egy éves együttműködést igénylő folyamatról van szó, amely három területen nyújt támogatást: A vezető személyében A lekötött idő egy része neked, a vezetőnek szól, amikor aktuális vagy hosszabb távú vezetői és szervezeti kérdésekkel foglalkozunk, főként coaching, esetenként mentorálás, tanácsadás formájában. Nem titkolt reményünk, hogy ezen a folyamaton keresztül új perspektívában fogod látni a vezetői szerepedet és feladatkörödet a szervezet működését illetően.

Együttműködést igénylő folyamat

A szervezet fenntarthatóságának megerősítésével A Civil Kerékkel közösen – amely négy szervezetfejlesztő cég szakmai együttműködése – kidolgoztunk egy 7 + 2 területből álló fenntarthatósági modellt, amely a szervezeti működés minden területét lefedi. Tapasztalat szerint a szervezetek a hét területből eggyel, a szakmai munkával szoktak nagyon jól állni, a többi hatnál különböző szintű kihívásokkal néznek szembe, pedig ezek a területek egymástól nem függetleníthetők, külső támogatással nem pótolhatók, egyformán fontosak a hosszútávú fenntarthatóság és valós társadalmi hatásteremtési képesség szempontjából.

erős szervezeti kultúra

jól menedzselt szervezet

transzparencia

prudencia (jogszabályi megfelelőség)

pénzügyi fenntarthatóság

szakmai stabilitás

beágyazottság

Ezeken a tengelyeken mérjük fel a szervezet állapotát, azonosítjuk a változást igénylő pontokat, és célokat tűzünk ki, hogy az egyes területeken a szervezet meddig szeretne eljutni. A teljesülésüket a folyamat során mérjük, és ezek alapján (is) értékeljük a kísérési folyamat sikerességét.

Gomb

Erőforrások biztosításával

A kísérés folyamatában két módon teszünk elérhetővé szaktudást vagy kapacitást:

  • a kritikus hiányt jelentő szaktudást, tapasztalatot átmenetileg tudjuk “kölcsönözni” a szakértőinken keresztül
  • és belső kapacitásfejlesztés, mentorálás útján segítünk a szervezetben létrehozni a hiányzó kompetenciákat.

 

Az erőforráspótlás célja a szervezet megerősítése, amíg meg tudja alapozni a működéshez szükséges tudást saját maga számára.

Igazi sikernek azt tekintjük, ha a közös munka végére a szervezet képes lesz létrehozni és fenntartani azt a menedzsment- és szaktudást, amely a hosszú távú fenntarthatóságához szükséges.

Mint egy maraton – de az is egy lépéssel kezdődik

A kísérés – egy coaching folyamathoz hasonlóan – komoly elköteleződést igényel a vezető részéről a közös munka és a változás iránt, de van idő ennek a kialakítására. A folyamatban lépésről-lépésre, egymást és a szolgáltatásban rejlő lehetőségeket megismerve lehet fázisonként dönteni a továbblépésről.

 

Vezetői beszélgetés(ek)kel kezdünk. Ha úgy gondoljuk egymásról, hogy tudunk együtt dolgozni, azonosulni egymás céljaival, jöhet a szervezeti felmérés. A diagnózis megmutatja a jól működő és a hiányterületeket, és tervezési alapot ad az együttműködési időszakra.

Ezután lehet egy minimum 3 hónapos próbaidőszakra elköteleződni, és csak ezután jön a döntés a hosszú távú együttműködésről.

Mit várhatsz még a kíséréstől?

  • Vezetőként megtanulni máshogy gondolkodni a szervezet fenntarthatóságáról (önfenntartásáról), észrevenni a körülötted levő lehetőségeket. Több szektor keresztmetszetében állva azt látjuk, hogy erőforrások terén valójában bőség van, nem pedig szűkösség, de nagyon kevesen találják meg a hozzájuk vezető utat.
  • Tovább látni a szakmai munka keretein, megerősödni a vezetői szerepben. Megtapasztalni, hogy nem vagy a helyzetedben egyedül, és mindig vannak választási lehetőségek.
  • Egyre jobban fókuszálni az elérni kívánt pozitív társadalmi változásra, és ezt helyezni a döntések középpontjába
  • Alkalmazkodó képessé válni a környezeti (szabályozási, finanszírozási stb.) változásokhoz. A misszió felé való elkötelezettség mellett kialakítani egyfajta vállalkozói szemléletet, és megszerezni az ehhez szükséges készségeket.

Vállalkozóvá válni annyit jelent, hogy a vezető tud kockázatot, felelősséget vállalni, és képes reagálni a változásokra.

Szolgáltatás díja

A kísérés havi alapdíjas szolgáltatás, amely magában foglalja a megállapodás szerinti lekötött óraszámot, illetve a vezetői coachingot, mentoringot, alkalomszerű szakértői tanácsadásokat. A folyamat során felmerülő konkrét igények (pl. könyvelés, kommunikációs stratégia készítése) külön megállapodás tárgyát képezik.

Mi a helyzet a te szervezeteddel?

Elkísérhetünk egy darabon? Ha szeretnél többet tudni a kísérésről és arról, hogy konkrétan a te szervezetedet miben segítheti, vedd fel velünk a kapcsolatot!

szolgaltatas-44blog kategóriahivatkozás a szolgáltatásoldalr?

– blog kategóriahivatkozás a szolgáltatásoldalra (CTA doboz: szöveg + gomb)- blog kategóriahivatkozás a szolgáltatásoldalra (CTA doboz: szöveg + gomb)- blog kategóriahivatkozás a szolgáltatásoldalra (CTA doboz: szöveg + gomb)

Velük dolgozunk

szolgaltatas-44referenciákhoz hivatkozás az ajánlások

– referenciákhoz hivatkozás az ajánlások (Velük dolgozunk) alá (ugyanígy szöveg + gomb)referenciákhoz hivatkozás az ajánlások (Velük dolgozunk) alá (ugyanígy szöveg + gomb)referenciákhoz hivatkozás az ajánlások (Velük dolgozunk) alá (ugyanígy szöveg + gomb)referenciákhoz hivatkozás az ajánlások (Velük dolgozunk) alá (ugyanígy szöveg + gomb)