Pro bono: múlt, jelen, jövő ⋆ Civilsupport
243
post-template-default,single,single-post,postid-243,single-format-standard,mkd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,enable_full_screen_sections_on_small_screens,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Pro bono: múlt, jelen, jövő

Pro bono: múlt, jelen, jövő

Forrás: my719moms.com

Pro Bono, avagy mi van a hagyományos önkéntes lehetőségeken túl

A pro bono önkéntes forma egy olyan tevékenységet jelöl, ahol egy magasan hozzáadott szakmai tudás alapú kompetencia kerül felajánlásra egy általában a civil szervezet által képviselt társadalmi ügy valamint maga a szervezet hatékonyabb és célzottabb működésének érdekében. A legtöbb esetben jól kvalifikált, magasan képzett és sok tapasztalattal rendelkező szakemberek adják a tudásukat (pl. marketing, informatika, pénzügy, jog, stratégiai tervezés területén) egy meghatározott, jól körülhatárolt projekt keretén belül, egy társadalmi ügy előre vivése és eredményessége érdekében.

A hétköznapibb és hazánkban ismertebb, nevezzük hagyományos önkéntes formáknak, mint pl. a kerítésfestés, közterületek és oktatási épületek felújítása, növények ültetése stb. mellett a pro bono, azaz a tudásalapú önkéntesség szerencsére több-kevesebb sikerrel, de kezdi szárnyát bontogatni már itthon is. Bár a médiában is fellelhető hírforrások elsősorban a kezdetleges, egy alkalomra szóló, ill. ad hoc jelleggel szerveződő pro bono kezdeményezéseket mutatják be, biztató, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik első körben a nagyvállalatok részéről, hogy a CSR, azaz a vállalati társadalmi felelősségvállalás kultúrájában a pro bono is célzott szerepet kapjon. Mindez köszönhető annak, hogy a nagyvállalatok körében is már jól beváltak és egyre népszerűbbek a hagyományos önkéntes tevékenységek, valamint a munkavállalók megismerhették és megízlelhették ilyen típusú szolgálat által az önzetlen segítés felemelő érzését. Ahhoz, hogy célzottan történjen meg egy-egy tudásalapú segítés egy olyan közvetítő szervezetre van szükség, aki ismeri mindkét oldalban meglévő szakmai hátteret, valamint az esetleges buktatókat. Segít abban, hogy a vállalatok el tudják helyezni a pro bono önkéntességet a CSR kultúrájukban, meg tudják fogalmazni a célt, a kívánt hatást, a változást, amit el akarnak érni pl. az innováció, a munkavállalók, mint erőforrás területén vagy a cég belső és külső brand építésében. A legnagyobb kihívás ma Magyarországon mégis a civil szektor fogadókészségének felmérésében, a felkészítésében és egyáltalán az igények megfogalmazásában rejlik.

Bár az elmúlt 10-12 évben a magyar társadalom sokkal nyitottabbá, be- és elfogadóbbá vált az önkénteskedéssel kapcsolatban, talán nem meglepő, ha az önzetlen, az altruisztikus segítés ezen formájának úttörőjének és éllovasának Amerikát emelem ki, ahol nem csak magának az önkéntességnek, de a szaktudás önkéntes alapú felajánlásának és a civil szervezetek számára elérhetővé tételének is nagy múltja és hagyománya van.
A Taproot Foundation, mint a pro bono amerikai és a világ éllovasa 2001-ben azzal a céllal alakult meg, hogy kivívja és megalapozza a pro bono önkéntesség szervezeti kereteit, formáit, tevékenységi területeit, tehát a létjogosultságát. Segítő kezet és szakmai hátteret nyújtson mind a vállalatoknak, hogy jelentős és fontos részét képezze a vállalati kultúrának, mind pedig a nonprofit szervezeteknek, hogy az általuk képviselt társadalmi értékek méltó figyelmet, elismerést és támogatást kapjanak. Ma már 5 irodával rendelkezik Amerika szerte, valamint számos európai partnerszervezetet is támogat az önkéntes kultúra pro bono fejlesztésében és meghonosításában.
Tapasztalataik és az évek során több mint 1000 maguk mögött tudható pro bono alapon született kezdeményezés, projekt, valamint vállalati és nonprofit együttműködés méltán hirdeti a pro bono szükségességét és létjogosultságát hazánkban is.

Személy szerint úgy gondolom, hogy itt az idő, hogy Magyarországon egyrészt a civil szervezetek és nagyvállalatok között már meglévő partnerkapcsolatok új dimenzióba helyeződjenek. Másrészt fontos, hogy a pro bono adta lehetőségek teret kapjanak mindkét oldalon. Visszacsatolva a Taproot Foundation munkájához, számos online is elérhető hatástanulmányuk igazolja az önkéntesség pro bono alapon született vállalati és nonprofit elköteleződésének pozitív hatását nem csak a vállalati brand megfelelő elhelyezésére a közszférában, de a munkavállalók lojalitását, elköteleződését és motiváltságát is megerősíti, valamint a civil szféra munkája is hatékonyabbá válik és így a képviselt ügy is nagyobb figyelmet kap a társadalom körében. A pro bono mozgalom, remélem itthon is hamarosan mozgalomról beszélhetünk, lehetővé teszi, hogy emberek különböző szakmai háttérrel, tudással és tapasztalattal egymás idejét és tehetségét tisztelve és elismerve közösen együttműködjenek. Az ilyen szintű kapcsolódás nem csak szakmailag, de emberileg is hatalmas lépcsőfok mind a felajánló, mind pedig a fogadó fél életében. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a kölcsönös elköteleződés, az azonos értékek képviselete, valamint a közösen vállalt jövőkép olyan előrevivő csatornák forrásai, amelyek képesek változást generálni és pozitív hatást előidézni társadalmi, gazdasági, közösségi és egyéni szinten is.

Tags:


Legyél képben!

Rendszeresen teszünk közzé híreket saját és külső pályázatokról, képzésekről, nonprofit szektort érintő kérdésekről.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben a lehetőségekről!

Korábbi hírleveleink

Név

Szervezet neve

Email cím

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.