Ezért önkénteskedj! 10 érv az önkénteskedés mellett ⋆ Civilsupport
758
post-template-default,single,single-post,postid-758,single-format-standard,mkd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,enable_full_screen_sections_on_small_screens,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Ezért önkénteskedj! 10 érv az önkénteskedés mellett

volunteers-601662_640Ha már önkénteskedsz, akkor azért, ha még nem, akkor pedig azért: 10 tipp tőlünk neked, amiért továbbra se hagyj fel az önkéntességgel! Avagy, miért nem érdemes tovább halogatnod, hogy Te is belevágj!

#1. Az önkénteskedés segíti a személyes fejlődésed.
Felfedezheted rejtett értékeid, ezáltal másképp tekintesz magadra, növekszik az önbizalmad és az önértékelésed.

#2. A közösség szükségleteinek a megértése fejleszti az empátiás készséged és fokozza a hatékonyságod egy olyan területen, ahol Te magad lehetsz a változás forrása.

#3. Az önkéntesség gazdagítja az életed, miközben idődet, energiádat és tudásod adod, hogy az a hely, a környezet, ahol élsz, élhetőbb és jobb hellyé váljon.
Inkább mozgasson az a belső tűz, hogy meg akarod változtatni a világot, minthogy megelégedj azzal, amit ma magad körül látsz!

#4. Lehetőséget ad arra, hogy abból a többletből, ami benned van, Te is visszaadj valamit a környezetednek, miközben a valahová való tartozás érzése is megerősödik benned.

#5. Az önkéntes tevékenységek során lehetőséged nyílik új készségek elsajátítására, amelyek új kapukat nyitnak meg karrierutadon.

#6. Különböző szakmai és személyes háttérrel rendelkező embereket kapcsol össze egy közös ügy érdekében.
Így nem csak új kapcsolatokra, barátokra teszel szert, de a karrierutad egyik fontos állomása is lehet. Hiszen soha sem tudhatod, hogy a következő munkáltatód nem éppen az adott szervezet, vagy önkéntes társad által talál majd meg téged.

#7. Az önkéntesség javítja az életminőséged.
Kutatások bizonyítják, hogy amikor másoknak segítünk, eltereli a figyelmünket a mindennapok zavaró tényezőiről, ezáltal csökken a belső feszültség. A jó hangulat, az öröm, az optimista hozzáállás olyan tényezők, amelyek segítenek karbantartani az egészségünket.

#8. A tanulás és a tapasztalat kéz a kézben jár.
Az önkénteskedés révén nem csak új kompetenciákra teszel szert, de számos megfizethetetlen tapasztalatban is részed lesz.

#9. Lehetőség arra, hogy bővítsd érdeklődési körödet, új célokat tűzz ki magad elé, és új dolgokat próbálj ki.

#10. Örömöt ad, feltölt, és egyszerűen jól érzed magad tőle.

Akár önkéntesként akarsz nyomot hagyni a világban, akár más módon szeretnéd kivenni a részed, egy dolog biztos, hogy azok, akiknek segítesz, hihetetlenül hálásak lesznek a munkádért, mindegy, hogy milyen okból is vagy ott, és miért is teszed azt, amit épp teszel.

Cseh ZsuzsaLegyél képben!

Rendszeresen teszünk közzé híreket saját és külső pályázatokról, képzésekről, nonprofit szektort érintő kérdésekről.

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj időben a lehetőségekről!

Korábbi hírleveleink

Név

Szervezet neve

Email cím

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.